alpmetal@alpmetal.si +386 45 11 78 36

O PODJETJU

Podjetje z več kot 50-letno tradicijo

PREDSTAVITEV

Prisotnost in prepoznavnost na svetovnem trgu kot visoko kakovosten ter zanesljiv poslovni partner na področju tlačnega litja in obdelave kovin!

Podjetje ALPMETAL & CO ima že več kot petdesetletno tradicijo na domačem trgu ter je že več kot 30 let prisotno ter prepoznano tudi na svetovnem trgu.

Podjetje ima dolgoletne izkušnje na področju tlačnega litja, obdelave ulitkov, preciznega struženja, montaže ulitkov, brizganja plastike, preoblikovanja pločevine, kot tudi izdelave konstrukcij orodij ter konstrukciji in izdelavi raznovrstnih priprav. Podjetje ima možnosti lastnega vzdrževanja vseh potrebnih orodij in naprav.

Podjetje je izvozno usmerjeno, izvaža v države Evropske Unije, kot tudi v ostale države izven EU. Stranke so iz avtomobilske industrije, proizvajalci raznih sklopov industrije klimatskih naprav, elektroindustrije, pnevmatike in hidravlike. Večina izdelkov podjetja so sestavni deli, ki so namenjeni vgradnji v končne izdelke strank podjetja. Prodajni program podjetja obsega ulitke, obdelane ulitke ter sestave, predvsem iz aluminija, zamaka in plastike. Proizvodnja je organizirana po verzijah standardov ISO 9001 in IATF 16949 za zagotavljanje kakovosti, sledi standardom avtomobilske industrije po VDA 6.1, standardom odgovornosti do okolja in vsem smernicam ter dodatnim zahtevam svojih strank.

ZGODOVINA PODJETJA

Glavne prelomnice podjetja Alpmetal & CO

 • 1968

  Leta 1968 je kot zametek podjetja Alpmetal & CO ustanovljena obrtna delavnica, katere osnovna dejavnost je proizvodnja kovinskih izdelkov.
 • 1986

  Leta 1986 delavnica postane dobavitelj sestavnih delov za avtomobilsko industrijo na jugoslovanskem trgu.
 • 1993

  Leta 1993 obrtna delavnica preraste v malo zasebno podjetje Alpmetal & CO z lastnimi prostorskimi in drugimi možnostmi razvoja.
 • Po izgubi jugoslovanskega trga, se podjetje hitro prilagodi novim razmeram in usmeri svoje izdelke k izdelovalcem avtomobilov na zahodnih tržiščih. Proizvodnjo sestavnih delov za avtomobilsko industrijo dopolni s proizvodnjo sestavnih delov za klimatske naprave, elektroindustrijo ter industrijo pnevmatskih naprav in hidravlike.
 • 2000

  Leta 2000 si podjetje zada dolgoročni strateški cilj postati inovativen in fleksibilen partner v avtomobilski industriji.
 • 2003

  Leta 2003 se usmeri v proizvodnjo sestavnih delov servo volana v osebnih avtomobilih različnih proizvajalcev, sestavnih delov klimatskih naprav ter izdelkov za druge industrije.
 • 2004

  Leta 2004 v sodelovanju z naročniki prične z razvojem novih sestavnih delov za servo volane osebnih avtomobilov in sestavnih delov, ki se vgrajujejo v klimatske naprave, izdelkov za potrebe hidravlične, električne ter pnevmatske industrije.
 • 2005 - 2012

  Od leta 2005 dalje podjetje postaja vse bolj prepoznavno na trgu. Vstopi v direktno sodelovanje s koncernom Volkswagen AG in poveča sodelovanje s podjetjem ZF Lenksysteme GmbH.

 • Od leta 2005-2012 podjetje tako razširi svoj proizvodni program in okrepi sodelovanje s strankami, da je potrebna investicija v novo halo, saj kronično primanjkuje prostorskih kapacitet.
 • 2013

  Leta 2013 podjetje odpre in zažene proizvodnjo v svojem novem proizvodnem obratu v Škofji Loki, proizvodnja prične potekati v obeh proizvodnih obratih.
 • 2014

  Leta 2014 podjetje še krepi sodelovanje s svojimi strankami, redno investira v novo tehnološko opremo, da zagotovi kapacitete, s strankami konstantno sodeluje pri razvoju novih produktov ter prejema nominacije in naročila za nove proizvode.
 • 2015

  V letu 2015 podjetje prejme priznanje za izjemne dosežke (Bosch Global Supplier Award 2015), ki mu jo častno podeli stranka Robert Bosch GmbH za dosežene rezultate na področju konkurenčnosti, rednih dobav in kakovosti.
 • 2016

  Leta 2016 podjetje nadaljuje prakso kakovostnega, konkurenčnega in inovativnega partnerja v avtomobilski industriji ter industrijah klimatskih, hidravličnih ter električnih naprav.
 • 2017

  V letu 2017 podjetje nadgrajuje strojni park, veliko pozornost posveča avtomatizaciji in optimizaciji proizvodnje, povečuje obseg proizvodnje in širi svoj proizvodni program.
 • 2018 - 2019

  V letih 2018-2019 podjetje vlaga v nov proizvodni obrat in avtomatizacijo proizvodnje, razvoj gre v smeri visoko kakovostnega dobavitelja za avtomobilsko industrijo, kot tudi visoko rangiranega dobavitelja za potrebe drugih industrij, ki lahko izpolnjuje visoke zahteve glede kakovosti, ugodnih cen in logistike.
 • 2020 - 2025

  V letih 2020-2025 bo podjetje nadaljevalo svojo proizvodnjo in razvoj v smeri avtomatizacije, digitalizacije in informatizacije proizvodnje ter procesov.

VIZIJA IN POSLANSTVO PODJETJA

Vizija podjetja Alpmetal & CO je postati prepoznavno proizvodno podjetje in inovativen, prilagodljiv ter zanesljiv dobavitelj.

Uspeh podjetja je odvisen od mnogih dejavnikov, v veliki meri pa uspehu botrujeta prava vizija podjetja ter sposobnost, da vizijo uresničuje z izbiro primerne strategije. Za dober uspeh je ključnega pomena izbira primernega kadra ter vodilne ekipe, torej ljudi, ki jih poganja enaka vizija.

Vizija podjetja Alpmetal & CO je postati prepoznavno proizvodno podjetje in inovativen, prilagodljiv ter zanesljiv dobavitelj sestavnih delov za potrebe avtomobilske industrije, industrije klimatskih naprav, industrije hidravlike, pnevmatike, elektroindustrije kot tudi drugih industrij v svetovnem merilu.

To dosegamo z:

 • Z usmerjenostjo k strankam, za katere proizvajamo izdelke po načelu optimalnega razmerja med kvaliteto, ceno in dobavnimi roki.
 • Z uveljavitvijo celostnih rešitev izdelkov, kjer sodelujemo s stranko pri celotnem procesu nastanka novega izdelka (od osnutka ideje preko izdelave prototipa, do vgradnje sestavnega dela v končni izdelek).
 • S posodabljanjem strojno-tehnološkega parka in informacijske podpore v proizvodnem procesu.
 • S skrbjo za sodelavce, saj so le-ti s svojim znanjem in dejavnostjo temelj uspešne rasti in stabilnosti podjetja.
 • S skrbjo in odgovornostjo do okolja in okolice, z odgovornostjo do vseh zainteresiranih strani in predvsem z nenehnim izboljševanjem na vseh področjih in konstantnim nadgrajevanjem trajnostno naravnane kulture podjetja.

Glavno poslanstvo podjetja Alpmetal & CO je zadovoljevati potrebe strank z visokokakovostnimi proizvodi, zaposlenim nuditi kakovostna in zanesljiva delovna mesta ter skrbeti za pozitiven vpliv na okolje.

Podjetje aktivno uvaja in izvaja prepoznavanje tveganj na vseh področjih s poudarkom prepoznavanja tveganj na izdelkih ter v procesih. Pri prepoznavanju tveganj upoštevamo opredeljeni kontekst našega podjetja ter potrebe in pričakovanja naših odjemalcev in ostalih zainteresiranih strani.

Alpmetal & CO se zaveda svojega znanja, svoje dolgoletne tradicije, svojih večletnih izkušenj na področju tlačnega litja, inovativnosti ter kakovosti izdelkov. Vsi zaposleni skupaj gradimo trajnostno kulturo podjetja.

Alpmetal & CO ima močno vizijo, usmerjeno k ciljem. Prav tako ima zaposlene prave ljudi, ki spoštujejo vrednote podjetja in stremijo k doseganju dobrih rezultatov.

OSEBNA IZKAZNICA

Naziv ALPMETAL & CO, proizvodnja in trgovina, d.o.o. Selca
Naslov Selca 86
Poštna številka in kraj 4227 Selca
Telefon +386 4 511 78 36
FAX +386 4 511 78 39
Email alpmetal@alpmetal.si
Zakoniti zastopnik Martina Golija
Matična številka podjetja 5721245000
ID številka za DDV ali davčna številka podjetja SI11654163
Šifra glavne dejavnosti podjetja C 24.530 - Litje lahkih kovin
Številka transakcijskega računa pri banki SI56 2900 0005 5346 602, Unicredit banka
Sedež Selca 86, 4227 Selca
Enota Selca Selca 168, 4227 Selca
Enota Škofja Loka Kidričeva 58, 4220 Škofja Loka

KONTAKT

Naslov

Selca 86, 4227 Selca

Telefon

+386 4 511 78 36

V pošiljanju
Vaše sporočilo je bilo poslano, hvala!

Lokacija - poslovna enota

Selca 168, 4227 Selca
Kidričeva 58, 4220 Škofja Loka