alpmetal@alpmetal.si +386 45 11 78 36

PROIZVODI

PROIZVODI

Izdelujemo proizvode iz aluminijevih in cinkovih zlitin, ki jih lahko naknadno tudi obdelamo. Ukvarjamo se tudi z brizganjem umetnih mas ter sestavljanjem proizvodov v sestavne sklope. Glede na zahteve naročnika izberemo ustrezne postopke izdelave, tako da končni izdelki ustrezajo danim zahtevam. Večina naših izdelkov je namenjenih za avtomobilsko industrijo, industrijo klimatskih naprav, hidravlično, električno ter pnevmatsko industrijo.

ULITKI IZ ALUMINIJA IN CINKA

Ulitki, ki jih lahko ulijemo iz aluminija tehtajo od 0,0015 kg do 0,8 kg, oziroma do 1,5 kg teže celotnega strela. Glede na velikost serije se določi število gnezd in velikost livarskega orodja. Na izbiro imamo stroje z zapiralno silo od 150 do 660 ton. Za litje uporabljamo različne aluminijeve zlitine, najbolj pogoste pa so zlitine DIN AL226, AL231 in AL239. Ulitki so lahko tudi naknadno obdelani (raziglevanje, obdelava raznih površin, izdelava navojev, galvanske zaščite, barvanje).

Pri litju cinkovih zlitih lahko ulijemo ulitke, ki tehtajo od 0,003 kg do 0,25 kg, oziroma do 0,3 kg teže celotnega strela. Za litje cinkovih zlitin imamo na voljo stroje z zapiralno silo do 50 ton. Za litje uporabljamo različne cinkove zlitine, kot so npr. Zamak 400, Zamak 410, Zamak 430. Tudi pri teh ulitkih ponujamo naknadne obdelave (raziglevanje, obdelavo raznih površin, izdelavo navojev, barvanje).

Vsi ulitki so izdelani po zahtevah naročnika, po želji vam lahko tudi svetujemo pri oblikovanju izdelka.

STRUŽENI, MEHANSKO IN POVRŠINSKO OBDELANI ULITKI IZ ALUMINIJA IN CINKA

Struženje je najbolj razširjen postopek obdelave valjastih obdelovancev, možno pa je stružiti tudi ravne ploskve in celo nekatere neokrogle oblike.

Struženje in rezkanje velikih obdelovancev s pomočjo moderne opreme nam omogoča natančno obdelavo večjih dimenzij do mikronskih toleranc natančno. Tako vam na ulitkih lahko ponudimo visoko natančno CNC struženje in rezkanje ter izdelavo posameznih navojev, navojnih izvrtin, vrtanje, brušenje in drugo.

Poleg mehanske obdelave nudimo tudi površinske obdelave ulitkov, kot sta raziglevanje in peskanje. Ponudimo lahko tudi različne vrste barvanja, površinskih zaščit ali izvedbo anodizacije oziroma eloksacije obdelanih ulitkov pri naših pogodbenikih.

Stružene ali obdelane kose operemo. Poleg standardnega pranja obdelancev nudimo tudi ultrazvočno pranje izdelkov, kar zadosti najvišjim zahtevam čistoče proizvoda.

SESTAVLJENI PROIZVODI IN RAZLIČNI SESTAVNI SKLOPI

Ulite, obdelane kose lahko sestavljamo v različne sestavne sklope po tehničnih specifikacijah in zahtevah stranke. Podjetje razpolaga z večimi avtomatiziranimi montažnimi stroji in je zmožno nuditi najrazličnejše vrste montaže, kot tudi montaže ohišij z več sub-komponentami, montaže plastičnih, kovinskih in gumijastih komponent v sestavne sklope skupaj z obdelanim ulitkom. Proces montaže je popolnoma avtomatiziran.

KONTAKT

Naslov

Selca 86, 4227 Selca

Telefon

+386 4 511 78 36

V pošiljanju
Vaše sporočilo je bilo poslano, hvala!

Lokacija - poslovna enota

Selca 168, 4227 Selca
Kidričeva 58, 4220 Škofja Loka