alpmetal@alpmetal.si +386 45 11 78 36

TEHNOLOGIJA

TLAČNO LITJE

Litje iz aluminijevih in cinkovih zlitin

Ulitki, ki jih lahko ulijemo iz aluminija tehtajo do 1,5 kg teže celotnega strela. Glede na velikost serije se določi število gnezd in velikost livarskega orodja. Na izbiro imamo hladno komorne stroje z zapiralno silo od 150 do 660 ton. Za litje uporabljamo različne aluminijeve zlitine, najbolj pogoste pa so zlitine DIN AL226, AL231, AL239. Ulitke lahko nato tudi obdelamo.

Pri litju cinkovih zlitin lahko ulijemo ulitke, ki tehtajo do 0,3 kg teže celotnega strela. Na voljo imamo toplo komorne stroje z zapiralno silo do 50 ton. Za litje uporabljamo različne cinkove zlitine kot so Zamak 400, Zamak 410 in Zamak 430. Tudi pri teh ulitkih ponujamo naknadne obdelave.

Tlačno litje

Tlačno litje

OBDELAVA ULITKOV

Obdelava ulitkov iz aluminija in cinka

Za obdelavo ulitkov uporabljamo visoko natančne CNC stroje, ki nam omogočajo natančno obdelavo večjih dimenzij do mikronskih toleranc natančno. Ulitke lahko obdelujemo na različne načine, kot so struženje, rezkanje, brušenje, raziglevanje, peskanje in drugi načini obdelave kot so barvanje in eloksiranje, ki pa jih opravljajo naši poslovni partnerji. Obdelane kose tudi operemo. Poleg standardnega pranja nudimo tudi ultrazvočno pranje, ki zadosti tudi najbolj visokim zahtevam čistoče v avtomobilski industriji.

Obdelava ulitkov

Obdelava ulitkov

BRIZGANJE UMETNIH MAS

Brizganje umetnih mas

Ponujamo brizganje izdelkov iz najrazličnejših vrst visokotemperaturnih tehničnih plastik s karbonskimi in steklenimi vlakni kot sta npr. PA 66 in PEEK. Za brizganje uporabljamo avtomatiziran stroj z zapiralno silo 50 ton.

MONTAŽA V SESTAVNE SKLOPE

Montaža v sestavne sklope

Ulitke in obdelane kose lahko sestavljamo v različne sestavne sklope po tehničnih specifikacijah in zahtevah naročnika. Podjetje ima na voljo več avtomatiziranih montažnih strojev in je zmožno nuditi najrazličnejše vrste montaže. Proces montaže je popolnoma avtomatiziran, opremljen s senzorji ter učinkovito končno kontrolo.

Montaža v sestavne sklope

Montaža v sestavne sklope

KONTAKT

Naslov

Selca 86, 4227 Selca

Telefon

+386 4 511 78 36

V pošiljanju
Vaše sporočilo je bilo poslano, hvala!

Lokacija - poslovna enota

Selca 168, 4227 Selca
Kidričeva 58, 4220 Škofja Loka